Collectief Walden (12+ jaar)

naam voorstelling
Het verband van alles met alles

wanneer
zaterdag 12 oktober | 13.00 tot 14.30 uur en 15.30 uur tot 17.00 uur
zondag 13 oktober | 13.00 tot 14.30 uur en 15.30 uur tot 17.00 uur
zaterdag 19 oktober | 13.00 tot 14.30 uur en 15.30 uur tot 17.00 uur
zondag 20 oktober | 13.00 tot 14.30 uur en 15.30 uur tot 17.00 uur

leeftijd
familievoorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar

maximaal aantal plaatsen per voorstelling
45 stuks

reserveren?
ja, tickets zijn € 12,- per stuk. Klik hier voor de reservering en de tickets.

informatie over de voorstelling
Om HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES te begrijpen doen wij een ultieme poging de gehele werkelijkheid terug te voeren tot één eenvoudig principe: warmte. We komen voort uit, zijn op zoek naar en creëren zolang we leven warmte. Dat maakt ons prachtig én tragisch tegelijkertijd. HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES is een ode aan de warmte in al haar verschillende verschijningsvormen én een pleidooi voor de mens als bewuste actor binnen de blinde keten van oorzaak en gevolg. Een muzikale, beeldende, poëtische samenstelling.

De samenstelling vindt plaats op een van de talrijke munitiedepots die tijdens de Koude Oorlog zijn gebouwd in Drenthe. Gigantische hoeveelheden potentiële warmte lag hier opgeslagen, klaar om tot ontploffing te worden gebracht; de Koude Oorlog kon ieder moment omslaan in een warmte oorlog. Vandaag de dag zijn de depots leeg, maar vindt onder het oppervlak van de Drentse heiden, zanden en bossen een grootschalig transport van een ander soort potentiële warmte plaats; aardgas. Bedoeld om onze huizen en ons eten mee te verwarmen. Het verbindt Drenthe met de andere provincies van ons land, en ons land met de grotere wereld om ons heen.

scenefoto Collectief Walden fotoMoonSaris

Door René van Bakel, Alexandra Broeder, Juul Dekker, Hella Godee, Seline Gosling, Jente Hoogeveen, Matthijs IJgosse, Bernke Klein Zandvoort, Dominic Kraemer, Thomas Lamers, Suzanna van Oers, Matthias Sigurõsson, Thijs van Vuure, Boaz van Doornik en Freek van Zonsbeek.

Co-producenten Over het IJ Festival en Land Art Contemporary.

Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, VSBfonds. Provincie Drenthe, gemeente Noordenveld en gemeente Tynaarlo.

In het voorjaar van 2017 speelde Collectief Walden WINDSTILLEVEN in het Mantingerzand. HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES was eerder te zien op Oerol en Over het IJ Festival 2018.

Collectief Walden
Collectief Walden is een interdisciplinair kunstenaarscollectief dat installaties, performances en samenstellingen maakt op het snijvlak van filosofie, wetenschap en kunst. Vanuit het geloof dat wetenschap kunst kan inspireren en kunst wetenschap invoelbaar kan maken, maakt Collectief Walden site-responsive werk dat de dialoog aangaat met haar omgeving.

HET VERBAND VAN ALLES MET ALLES volgt in een reeks onderzoeken naar het energielandschap.

www.collectiefwalden.nl

Land Art Contemporary
Stichting Land Art Contemporary (LAC) is in 2011 opgericht in het kader van de viering van het 40-jarig bestaan van Broken Circle / Spiral Hill, het beroemde land art kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar Robert Smithson bij Emmen. Het programma van LAC bouwt voort op de artistieke praktijk en het gedachtengoed van Smithson. In zijn kunstwerken en teksten reflecteert hij op de relatie tussen mens en planeet, tussen ecologie en economie, onderwerpen die nu nog actueler zijn dan in zijn tijd. Tegen de achtergrond van dit gedachtengoed richt Land Art Contemporary zich op onderzoek naar en de ontwikkeling van hedendaagse ‘land art’ projecten in Drenthe en daarbuiten.

www.landartcontemporary.nl