Beeldend kunstenaar Johan Smid

Opgegroeid in een ouderwetse wagenmakerij, de werkplaats van opa, met de geur van ijzer, de flikkering van het lassen en het geluid van de hamer op het aambeeld, laste Johan als klein mannetje al van alles aan elkaar. Zo ontstond de passie voor het creëren.

Na vele omzwervingen in diverse beroepen, waarin altijd de vrijheid van denken en het creatieve proces aanwezig waren (zeiler, lichttechnicus, theaterproducent, en vlinderknipper), kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en is deze autodidact pur sang terug bij waar het allemaal begon: ijzer.

Johans intuïtieve werkwijze geven zijn beelden een grote zeggingskracht. Hij combineert toevalligheden in vorm en materiaal tot zorgvuldig uitgewerkte composities. Zijn beelden verhalen over zijn kijk op onze samenleving in het algemeen en intermenselijk contact in het bijzonder.

Het afgelopen seizoen waren zijn beelden o.a. te zien tijdens de tentoonstelling 10 x solo in de Hortus in Haren en in de Beeldentuin van de Fundatie bij kasteel Nijenhuis in Heino.

Meer informatie vind je op  www.Johan-J-Smid-sculptures.nl.